Geschiedenis

Welkom bij Bouwonderneming Eeckhout en zonen en dit reeds al vijf generaties.

Toen Leonard Eeckhout arbeider was bij een aannemer, beslist hij om zelfstandig te beginnen door invloed van de pastoor. Een van de eerste werken was dan toevallig wel de muur rond de kerk zeker. 

Na Leonard kwam zijn zoon Médard aan die zich opwerkte naar een bedrijf met aanzien. Werkte met meerdere 
personeelsleden in heeft tweemaal opnieuw begonnen na twee wereldoorlogen. Médard legde in de jaren vijftig ook de eerste contacten met intercom, de elektriciteits-leverancier van toen die nog steeds klant is. Al vlug had Médard drie ploegen die uitsluitend voor intercom werkten.

Na Médard kwam zijn zoon Leon Eeckhout, deze heeft de firma verdergezet zonder veel meer, als een correct patroon. Maar zonder enig groeiproces. laten we het maar de typische derde generatie noemen.

Zijn zoon Geert zetten na enkele zware stormen en veel tegenkantingen van zijn familie de zaak verder en maakte deze weer rendabel.

Toen Geert zijn derde en vierde zoon (Jan en Tom) in het bedrijf stapten werkte de firma met vier mensen. En waren ze klaar om opnieuw te groeien naar de firma die ze ooit waren zoals in de tijd van Médard en Leon. 

Jammer genoeg besliste het lot er anders over en in 1993 verongelukte Jan op negentienjarige leeftijd.

Drie jaar later op 3 januari 1997 laat Geert op een leeftijd van 46 jaar de zaak over aan zijn jongste zoon Tom. 

Onder zijn vleugels kende het bedrijf een sterke groei. Momenteel werken er 16 mensen in het bedrijf en heeft het zijn intrek genomen in nieuwe magazijnen en burelen in de Bavikhoofsestraat. Nota bene op een stuk grond waar een droogoven op stond waar de vijf generaties aan gewerkt hebben. En misschien wel onze langste klant was.